Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
30. januára 2024, 17:40
Čas čítania 0:46

HHC cukríky sú také silné, že predávkovaných žiakov základných škôl vozia do nemocnice. V Česku majú ďalší problém

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Školáci sa predávkovali cukríkmi s látkou HHC, rieši to polícia.

Česká polícia preveruje prípad školákov z Karlových Varov, ktorí sa predávkovali cukríkmi s obsahom látky HHC a skončili v nemocnici. Ide o kanabinoid, ktorý má podobné účinky ako THC, ale dosiaľ je bežne dostupný.

V utorok o tom informovala policajná hovorkyňa Zuzana Churaňová. Minulý týždeň pred cukríkmi s HHC varoval národný koordinátor pre protidrogovú politiku Jindřich Vobořil a žiadal ich stiahnuť.

„V Karlovarskom kraji evidujeme prípad, keď bolo niekoľko žiakov základnej školy v Karlových Varoch intoxikovaných neznámou látkou. Následným vyšetrovaním bolo zistené, že žiaci sa predávkovali želé cukríkmi s obsahom látky HHC,“ uviedla polícia s tým, prípad preveruje.

Evidujú až 5 prípadov predávkovania

Žiaci skončili v Karlovarskej krajskej nemocnici. Tá na sociálnej sieti Facebook uviedla, že od začiatku roka eviduje už päť prípadov predávkovania detí a mladistvých touto látkou, najčastejšie v podobe gumených medvedíkov.

„Pri takto intoxikovaných pacientoch dochádza po požití k poruchám vedomia, ktoré môžu trvať 24 – 48 hodín, výkyvom nálad, agresii či nevoľnosti,“ priblížila účinky látky nemocnica.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Zdôraznila, že v súčasnosti nie je pri tejto novodobej droge možné predikovať prípadné chronické následky. Pripomenula, že produkty sú v zákone definované ako doplnky stravy a ktokoľvek si ich môže kúpiť v automatoch či na internete.

Domov
Zdieľať
Diskusia