Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vincenc Novák
29. mája 2024 o 18:47
Čas čítania 0:54

Známa extrémistická kapela vystúpi v detskom zábavnom parku v Česku. „Veľká udalosť pre miestnu Hitlerjugend,“ kritizujú ľudia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Známa extrémistická kapela vystúpi v detskom zábavnom parku v Česku. „Veľká udalosť pre miestnu Hitlerjugend,“ kritizujú ľudia

Kontroverznú skupinu označujú mnohí ľudia za xenofóbnu a rasistickú. Texty ich piesní sú extrémistické.

Majitelia detského zábavného parku Krtkův svět schytali vlnu kritiky, keď sa rozhodli usporiadať koncert extrémistickej hudobnej skupiny Ortel. Konať sa má v pražskej štvrti Horní Měcholupy. 

Skupina vystúpi v nedeľu 7. júla v lunaparku, ktorý ponúka rodinám s deťmi aktivity ako lanové centrum, šmýkačky, mini ZOO a skákací hrad. Koncert sa uskutoční v rámci podujatia s názvom „Nedeľný zábavný večer (nielen) pre mužov“, ktorého súčasťou bude okrem iného aj jazda na motorke. „ORTEL v Krtkovom svete? To by ste nečakali!“ píšu organizátori.

Kritika nespokojných ľudí 

Plánované podujatie si vyslúžilo kritiku mnohých ľudí, ktorí sa rozhodli vyjadriť svoj názor v komentároch pod udalosťou na Facebooku. „Dlho sme rozmýšľali, či pôjdeme so všetkými deťmi, ale toto bola posledná kvapka, prečo sme sa rozhodli, že určite nie. A keď sa pozrieme okolo seba, takýchto rodín je veľa. Nevypláca sa paktovať s nacistami,“ uviedol jeden z používateľov v zjavnej narážke na extrémistickú a rasistickú povahu textov skupiny Ortel.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

„Kedysi sme k vám s deťmi chodili veľmi radi, ale toto je totálna prestrelka. V budúcnosti si radšej vyberieme iný park,“ uviedol ďalší návštevník. „Skvelá akcia pre miestnu Hitlerjugend,“ znie ďalší komentár. Vo všeobecnosti v diskusii prevládajú negatívne ohlasy.

Kontroverznú skupinu Ortel mnohí ľudia označujú za xenofóbnu a rasistickú. Jej zakladateľ Tomáš Hnídek v minulosti pôsobil v neonacistickej skupine Conflikt 88. Samotný Hnídek však neonacistický charakter Ortela odmieta a svoju skupinu považuje za vlasteneckú.

Domov
Zdieľať
Diskusia