Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
9. marca 2023, 10:47
Čas čítania 0:31

Lyžiar vážne zranil osemročné dievčatko na svahu na Táľoch. Z miesta incidentu však ušiel

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Malé dievčatko museli pre vážne zranenia previezť na jednotku intenzívnej starostlivosti.

V lyžiarskom stredisku Tále došlo k zrážke lyžiara s iba osemročným dievčatkom. Dieťa utrpelo vážne zranenia, na základe ktorých ho museli previezť na jednotku intenzívnej starostlivosti, informuje portál Správy RTVS.

V obedňajších hodinách zrazil neznámy muž vo vysokej rýchlosti malú Terezku, ktorá sa na svahu lyžovala.

Otec maloletej pre RTVS uviedol, že sa lyžiar na chvíľku zastavil a spýtal sa, či je dievčatko v poriadku, no po príchode Terezkinej matky odišiel. Rodičia ho už neskôr nedokázali dohľadať.

Teraz uvažujú nad podaním trestného oznámenia. Hlavným dôvodom má byť nezodpovednosť neznámeho lyžiara, ktorý sa po svahu pohyboval vysokou rýchlosťou, neuistil sa, či je zranené dievča v poriadku a neposkytol mu prvú pomoc.

Terezku nakoniec nemuseli v Detskej fakultnej nemocnici operovať. Na jednotke intenzívnej starostlivosti však ostala niekoľko dní pre zranenia, ktoré jej lyžiar spôsobil.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: FB/Horská záchranná služba
Domov
Zdieľať
Diskusia