Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. marca 2023, 21:40
Čas čítania 0:33

Slováci budú po novom presne vedieť, či na trhu kupujú domácu vypestovanú zeleninu. Takto to chce zmeniť nový zákon

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vďaka tomu rozoznáš, či kupuješ priamo od pestovateľa alebo od niekoho, kto tovar iba nakúpil.

Na trhovisku by mal byť oddelený tovar z vlastnej produkcie od kúpeného tovaru. Vyplýva to z návrhu novely zákona o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach, ktorý poslanci posunuli vo štvrtok do druhého čítania. Návrh predložil nezaradený poslanec Patrick Linhart.

„Správca trhoviska by mal organizačne rozdeliť trhovisko, tržnicu a priestor pre príležitostný trh tak, že bude viditeľne označený priestor, kde sa predávajú výrobky len z vlastnej produkcie a výrobky získané nákupom alebo iným spôsobom od inej fyzickej osoby alebo právnickej osoby,“ znie v návrhu. Za nedodržanie rozdelenia navrhuje sankciu 8 000 eur.

Cieľom návrhu zákona má byť vytvorenie lepších podmienok pre lokálnych pestovateľov a predaj ich výrobkov z vlastnej produkcie a rozlíšenie týchto pestovateľov ovocia a zeleniny od nepestovateľov, teda iba predajcov komodít, ktoré sú získané nákupom alebo iným spôsobom od inej fyzickej alebo právnickej osoby.

trh, cibuľa, zelenina, ovocie
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Späť
Zdieľať
Diskusia