Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
4. mája 2023, 15:34
Čas čítania 0:33

AKTUÁLNE: Dušan Dědeček sa opäť pýtal na slobodu z väzby. Rozhodoval krajský súd

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vodič zo Zochovej je vo väzbe z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.

Dušan Dědeček, ktorý minulý rok v októbri pri tragickej dopravnej nehode usmrtil pod vplyvom alkoholu 5 ľudí na bratislavskej Zochovej, zostáva vo väzbe. Na neverejnom zasadnutí o tom rozhodol senát Krajského súdu v Bratislave. Väzobný verdikt je právoplatný. Potvrdil to hovorca súdu Pavol Adamčiak.

„Krajský súd v Bratislave na neverejnom zasadnutí senátu dňa 27. apríla o sťažnosti obžalovaného D. D. proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava I zo dňa 21. apríla rozhodol tak, že sťažnosť zamietol ako nedôvodnú,“ priblížil hovorca. Dušan Dědeček je vo väzbe z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.


Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry na neho podal v závere marca obžalobu pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia v nepriamom úmysle. V prípade dokázania viny mu hrozí podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo až doživotie. Hlavné pojednávanie by sa malo začať 8. júna.

dedeček
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia