Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
9. júna 2023, 15:15
Čas čítania 0:27

VIDEO: V meste na strednom Slovensku pobehoval medveď priamo medzi domami. Obyvatelia ho natočili, primátor situáciu rieši

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obyvateľov Detvy vystrašil medveď hnedý. Spozorovali ho v bezprostrednej blízkosti domov.

Medvede sa čoraz častejšie približujú k ľudským obydliam. Obyvatelia Detvy zviera v týchto dňoch zazreli priamo medzi domami. Kurióznu situáciu sa im podarilo zachytiť vo videu, ktoré sa rýchlo šíri po sociálnych sieťach. Miestni obyvatelia teraz majú strach pohybovať sa vo svojich záhradách.

Na zvýšenú opatrnosť občanov po návšteve medveďa vyzval primátor Detvy Branislav Baran na webe mesta. Podľa zverejnených informácií sa medvede hnedé pohybovali v mestských lokalitách cintorín, amfiteáter, Nová Ves, Kamenná, Melišíkovci, Vilhanovci, Podkladie, Kostolná, Stavanisko a Skliarovo.

Primátor občanov ubezpečil, že mesto nebezpečnú situáciu rieši. „Vedenie mesta je v kontakte s obyvateľmi zasiahnutými stretmi s medveďom a takmer každý večer trávime v teréne spolu so Zásahovým tímom pre medveďa hnedého Juh,“ uviedol Baran.

Domov
Zdieľať
Diskusia