Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. júla 2023 o 11:40
Čas čítania 0:38

Až 50-tisíc Slovákov má nárok na protiinflačnú pomoc. Úrad práce pripomína, ako získať 100 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V rámci prvých dvoch balíkov vyplatili ľuďom takmer 110 miliónov eur.

O jednorazovú inflačnú pomoc vo výške 100 eur z tretieho balíka doposiaľ požiadalo 5 788 ľudí. Úrady práce začali prijímať žiadosti na začiatku mája od občanov, ktorí nedostali dotáciu v rámci prvého či druhého balíka pomoci. Najviac žiadostí o dotáciu prišlo na úrady v Rimavskej Sobote, Košiciach, Bratislave, Lučenci a Prešove.

Jednorazová dotácia vo výške 100 eur je určená na pokrytie zvýšených výdavkov napríklad na bývanie, energie či stravu. Pre občanov, ktorí sa nedostali k jednorazovej dotácii v rámci prvých dvoch balíkov, pripravil rezort práce tretí balík inflačnej pomoci. Úrady sú v rámci tretej vlny pomoci pripravené pomôcť 50 000 ľuďom.

„Všetky potrebné informácie o tom, kto má na dotáciu nárok a ako o ňu požiadať, sú dostupné na internetových stránkach ústredia práce. Okrem internetu sa môžu ľudia s dôverou obrátiť aj na pracovníkov úradu práce. O inflačnú dotáciu je potrebné požiadať na svojom úrade práce najneskôr do konca júla,“ priblížil generálny riaditeľ Úradu práce sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer.

100 eur
Zdroj: Pixabay/ webandi
Domov
Zdieľať
Diskusia