Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
12. júla 2023, 13:30
Čas čítania 0:29

ÚVZ SR varuje pred nebezpečným produktom na pečenie. Museli ho stiahnuť z predaja, obsahoval vysoké množstvo prchavých látok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ide o silikónovú formu na pečenie na oriešky, ktorá neprešla testami Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky varuje občanov pred nevyhovujúcim výrobkom. Ide o silikónovú formu na pečenie na oriešky od distribútora ALVARAK GROUP, a. s., v ktorej vzorke objavili nadmerné množstvo prchavých látok. ÚVZ SR o tom informoval prostredníctvom tlačovej správy.

„Testovaná vzorka silikónovej formy na pečenie na oriešky nespĺňa požiadavky v parametri obsah prchavých látok. Limit pre prchavé látky je 0,5 percenta, laboratórne zistená hodnota je 1,91 percenta,“ priblížili odborníci.

ÚVZ SR zároveň dodáva, že podnikal príslušné opatrenia, aby zamedzil šíreniu nebezpečného produktu. V obchodných reťazcoch by tak už nemal byť čoskoro dostupný.

„Keďže sa uvedený výrobok môže nachádzať na trhu v SR, odporúčame spotrebiteľom, aby tento výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili späť na miesto predaja,“ uzavreli v tlačovej správe.

ÚVZ SR varuje Slovákov, aby prestali používať nevyhovujúcu formu na pečenie na oriešky.
ÚVZ SR varuje Slovákov, aby prestali používať nevyhovujúcu formu na pečenie na oriešky. Zdroj: ÚVZ SR
Domov
Zdieľať
Diskusia