Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
9. augusta 2023, 16:30
Čas čítania 0:25

Slovák tragicky zomrel na túre v Dolomitoch. Na známej ferrate spadol do rokliny, už sa ho nepodarilo zachrániť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Viac ako 40-metrový pád nemal šancu prežiť.

V talianskych Dolomitoch Belluno zomrel iba 27-ročný Slovák, ktorý počas túry po ferrate Sentiero Bonacossa nešťastne spadol do rokliny. Záchranárov v utorok popoludní skontaktovala jeho priateľka, ktorá s ním bola v horách, informuje portál il Dolomiti.

Horskí záchranári po príchode našli telo nebohého muža v priepasti, ktorá sa nachádzala okolo 40 metrov pod turistickou cestou. Po zásahu neostávalo zdravotnému personálu nič iné ako konštatovať smrť Slováka. Ten podľa ich slov nemal šancu pád prežiť.

Jeho telo z priepasti vytiahli pomocou helikoptéry. Po prehliadke bezvládneho tela muža odviezli z hôr a následne ho zverili do starostlivosti pohrebnej službe. Bližšie informácie o smrti mladého Slováka nateraz neboli zverejnené.

Horská záchranná služba musela telo muža vytiahnuť z priepasti pomocou helikoptéry.
Horská záchranná služba musela telo muža vytiahnuť z priepasti pomocou helikoptéry. Zdroj: Corpo Nazionale Soccorso Alpino E Speleologico
Domov
Zdieľať
Diskusia