Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
4. septembra 2023, 19:03
Čas čítania 0:33

Slováci môžu dostať dotáciu tisíce eur na elektronabíjačku. Stačí splniť jednoduché podmienky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Záujemcom spĺňajúcim podmienky štát poskytne prostriedky na pokrytie polovice výdavkov.

Ministerstvo hospodárstva poskytne 6 miliónov eur z plánu obnovy na vybudovanie nabíjacích staníc pre elektromobily. Výzva potrvá do 30. septembra 2023 a rezort ju zverejnil na svojom oficiálnom webe. 

Do výzvy sa môžu zapojiť fyzické osoby aj firmy, informuje ministerstvo. 

Záujemcom spĺňajúcim podmienky štát poskytne prostriedky na pokrytie polovice výdavkov. V prípade klasickej nabíjačky za 3-tisíc eur (nabíjací bod AC ≥ 11 kW) pôjde o 1 500 eur. V prípade rýchlonabíjačky za 29-tisíc eur (nabíjací bod DC ≥ 50 kW) žiadateľom refunduje 14 a pol tisíca eur. Stačí sa zaregistrovať na stránke a podľa návodu vyplniť formulár súvisiaci so žiadosťou o dotáciu z plánu obnovy. 

Na výzvu rezort vyčlenil celkovo 6 084 500 eur. Jej cieľom je podpora budovania nabíjacej infraštruktúry pre verejnosť. „Je to ďalší nástroj, ktorého ambíciou je zatraktívniť bezemisnú dopravu na Slovensku,“ ozrejmil štátny tajomník ministerstva hospodárstva Peter Švec.

elektornabíjačky
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia