Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. novembra 2023, 13:01
Čas čítania 0:39

Štát odklepol dôchodcom finančný príspevok, ktorý dostanú už čoskoro. Poznáme jeho výšku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Ak chceme ľuďom pomáhať, tak tie peniaze sa jednoducho budú musieť nájsť,“ hovorí Tomáš.

Seniorom vyplatí v decembri Sociálna poisťovňa jednorazový príspevok vo výške 150 eur. Pred rokovaním vlády to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš. 


„Chcem potvrdiť, že už je odobrené a schválené, že seniori dostanú ešte k tomu malému trinástemu dôchodku jednorazový príspevok vo výške 150 eur, bude vyplatený Sociálnou poisťovňou ešte v decembri. Keď si to zrátame, tohtoročný trinásty dôchodok sa bude pohybovať od 200 do 450 eur,“ povedal Tomáš.

Minister práce sa vyjadril aj k druhému pilieru. Zatiaľ ministerstvo nemalo čas sa tejto problematike venovať. Druhý pilier je však podľa Tomáša ukotvený v ústave. V programovom vyhlásení vlády, ktoré v pondelok kabinet schválil, je však zmienka o tom, že vláda prehodnotí efektívnosť všetkých troch pilierov z dôchodkového systému.


„Predseda vlády uviedol, že rezort práce, sociálnych vecí a rodiny bude prioritou tejto vlády, tak pevne verím, že podľa toho sa bude správať aj Ministerstvo financií SR. A ak chceme teda ľuďom pomáhať, tak tie peniaze sa jednoducho budú musieť nájsť,“ dodal Tomáš.

Erik Tomáš.
Erik Tomáš. Zdroj: TASR/Martin Bauman
Domov
Zdieľať
Diskusia