Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent TASR
25. novembra 2023, 9:30
Čas čítania 0:49

Shakira musela zaplatiť ďalších 6,6 milióna eur. Na poslednú chvíľu sa vyhla rozsudku za daňové podvody

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Súd ju vyšetruje pre nezaplatené dane.

Kolumbijská superhviezda Shakira zaplatila 6,6 milióna eur španielskemu súdu, ktorý ju vyšetruje pre nezaplatené dane, uviedol v piatok jej agent; len niekoľko dní po tom, ako sa umelkyňa dohodla, že sa vyhne súdnemu procesu v inom daňovom prípade.

Španielska prokuratúra v júli otvorila druhý prípad proti tejto 46-ročnej speváčke a obvinila ju, že v roku 2018 využila sieť spoločností, z ktorých niektoré sídlili v „daňových rajoch“, aby pripravila španielsky daňový úrad o približne 6,6 milióna eur vrátane úrokov a úprav. Shakira zaplatila súdu v auguste. Platba 6,6 milióna eur neznamená speváčkinu vinu ani nevinu v danom prípade, ale je „ďalším dôkazom jej ochoty splatiť prípadné dlhy španielskym daňovým úradom“, uviedli médiá.

Zaplatila už 17,5 milióna eur

Speváčka sa v pondelok na poslednú chvíľu dohodla so španielskou prokuratúrou, aby sa vyhla súdnemu procesu za daňové podvody, ktoré sa viažu na roky 2012 až 2014. V rámci tejto dohody Shakira súhlasila so zaplatením pokuty vo výške 7,3 milióna eur, čo sa rovná 50 percentám sumy nezaplatenej dane.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Shakira v tomto prípade už zaplatila španielskym daňovým úradom 17,5 milióna eur na urovnanie svojej situácie. Speváčka sa so svojimi dvoma synmi presťahovala do amerického mesta Miami v apríli po rozchode s partnerom, 36-ročným obrancom futbalového klubu FC Barcelona Gerardom Piquém.

Shakira
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia