Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
7. januára 2024, 9:08
Čas čítania 0:30

Čaká Slovákov minimálna mzda na úrovni 1 000 eur? Minister Erik Tomáš prezradil nové plány

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Od nového roka 2024 je na Slovensku minimálna mzda vo výške 750 eur.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny pripravuje novú legislatívu, ktorá upraví mechanizmus výpočtu minimálnej mzdy, a tá by v roku 2027 mohla dosahovať takmer 1 000 eur, informuje uzitocna.pravda.sk

Zmena spočíva v tom, že minimálna mzda by sa mala automaticky stanoviť na 60 % priemernej mzdy. S minimálnou mzdou budú rásť aj príplatky za prácu v noci, počas sviatkov a víkendov. 

„Ak parlament schváli návrh zákona v tomto roku, podľa nových pravidiel vrátane vyjednávaní sa začne postupovať už v tom budúcom. V takomto prípade by podľa odhadov minimálna mzda v roku 2026 dosiahla úroveň 920 eur a v roku 2027, teda ku koncu volebného obdobia, až 970 eur, čiže by sa už šplhala k hranici 1 000 eur,“ povedal minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš. 

Ilustračné foto: Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš.
Ilustračné foto: Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia