Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. januára 2024 o 12:11
Čas čítania 0:25

Úrad práce už neprijíma žiadosti o kurzy zadarmo. Štát však plánuje nové projekty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slováci mohli v rámci projektu požiadať o rekvalifikačné kurzy zadarmo.

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny na svojej webovej stránke informuje o ukončení národného projektu  Vzdelávanie uchádzačov 2. V rámci neho štát platil uchádzačom o zamestnanie rekvalifikačné kurzy.

Z dôvodu ukončovania projektu úrady práce už okrem Bratislavského kraja aktuálne neprijímajú a neposudzujú nové žiadosti na poskytnutie príspevku na rekvalifikačný kurz vyplnené na formulároch, ktoré boli dostupné v dokumentoch na stiahnutie pred 2. októbrom 2023. Úrad práce pripravuje v ďalšom období nové projekty.

V rámci programu REPAS+ uchádzači mohli požiadať na úrade práce o uhradenie niektorého z kurzov, ktoré rezort ponúkal. Medzi nimi bolo aj získanie vodičského oprávnenia. Slováci si mohli vybrať aj zváračský kurz bez toho, aby zaň platili.

zváranie
Zdroj: TASR/Dušan Hein
Domov
Zdieľať
Diskusia