Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR Samuel Valent
29. januára 2024, 7:31
Čas čítania 0:32

Ukrajinský prezident Zelenskyj zverejnil svoje príjmy, bojuje tak proti korupcii

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zverejnil svoje príjmy za roky 2021 a 2022.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu v rámci úsilia o podporu transparentnosti a boja proti korupcii zverejnil svoje príjmy za roky 2021 a 2022.

V príspevku na webovej stránke svojho úradu www.president.gov.ua Zelenskyj uviedol, že on a jeho rodina mali v roku 2021 príjmy vo výške 10,8 milióna hrivien (takmer 264 000 eur), čo je o 1,2 milióna hrivien menej ako rok predtým. V tejto sume sú zahrnuté aj výnosy z predaja ukrajinských štátnych dlhopisov v hodnote 142 000 dolárov.

V roku 2022, keď na Ukrajinu vpadli ruské sily, príjem rodiny Zelenských klesol na 3,7 milióna hrivien (približne 90 234 eur). Príčinou bolo dočasné vypovedanie nájomných zmlúv na území Ukrajiny.

Je to prvýkrát, čo ukrajinský prezident verejne priznal svoje príjmy. Zelenskyj hovorí, že štátni úradníci by mali zverejňovať svoje príjmy, aby zvýšili transparentnosť a odstránili korupciu.

Volodymyr Zelenskyj.
Volodymyr Zelenskyj. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia