Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. februára 2024 o 19:05
Čas čítania 0:51

Slovenka naletela podvodníkovi s vidinou 2 miliónov eur. Údajnému vdovcovi pracujúcemu na ropnej plošine poslala astronomickú sumu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Zoznámili sa na sociálnej sieti.

Polícia sa zaoberá prípadom, keď údajný vdovec, ktorý mal v Nórsku pracovať na ropnej plošine, obral ženu v priebehu piatich rokov o 60 000 eur. Celé sa to malo začať „neškodným“ zoznámením cez sociálnu sieť. O prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

„Krátko po ich prvom kontakte ju požiadal o pomoc s doručením zásielky s hotovosťou a zlatom v celkovej hodnote 2 000 000 eur. Poškodená s požiadavkou o pomoc súhlasila. O niekoľko týždňov bola vyzvaná kuriérskou spoločnosťou na zaplatenie poplatkov spojených s doručením zásielky,“ uviedla hovorkyňa. Priblížila, že poškodená požadovanú sumu vo výške 4000 eur určenú na prepravu balíčka zaplatila.

Vyzvali ju na platbu cez kryptomaty

Spresnila, že podvodník si od 51-ročnej Bratislavčanky pýtal peniaze aj naďalej. Neskôr bola údajnou kuriérskou službou vyzvaná na platby cez kryptomaty. „Poškodená tak veľmi chcela pomôcť ,priateľovi z internetu‘, že vyhovela aj požiadavke na poskytnutie svojich osobných údajov. Žena poslala falošnému kuriérovi svoj odfotený občiansky preukaz,“ vysvetlila hovorkyňa. Podčiarkla, že poškodená celý čas verila, že pomáha istému Andrejovi z internetu.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Polícia apeluje na ľudí, aby si na internete dávali pozor na neznáme osoby, ktoré pod identitou mužov vyznávajúcich lásku požadujú platenie nezmyselných poplatkov v tisíckach eur. „Vždy si overte, s kým komunikujete, a v žiadnom prípade neposielajte peniaze osobám, ktoré osobne nepoznáte,“ dodala hovorkyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia