Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
28. februára 2024, 20:07
Čas čítania 0:58

Kovačič Hanzelová končí v politických diskusiách. Dôvodom sú útoky na jej osobu, ktoré vyvrcholili až napadnutím na ulici

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zverejnili jej adresu, číslo a dokonca ju fyzicky napadli na ulici. Moderátorka tvrdí, že denne dostáva veľké množstvo výhražných a nenávistných správ.

Novinárka Zuzana Kovačič Hanzelová na svojom Instagrame informovala, že načas prestane moderovať politické relácie. V príspevku napísala, že čelí čoraz častejším útokom, ktoré vyvrcholili až fyzickým napadnutím na ulici.

„Útoky na moju osobu sa zintenzívnili posledné dva roky. Postupne zverejnili moju adresu, telefónne číslo a znásobujú sa ich agresívne útoky,“ napísala Kovačič Hanzelová v príspevku.

Novinárka denne dostáva veľké množstvo nenávistných správ. „Za takmer 15 rokov mojej novinárskej kariéry sa nenávisť stala každodennou súčasťou môjho života. Postupne som sa sťahovala z niektorých sociálnych sietí, robila opatrenia vo svojom živote, ale nepodarilo sa mi hejtu utiecť. Ak neprídu cez sociálne siete, zaplavujú ma emaily a listy do redakcie,“ napísala.

7. augusta 2022, 12:30 Čas čítania 10:55 „Pekná, ale sprostá“ či „Kto ti nadiktoval otázky, ty štetka?“ Známe novinárky nám porozprávali, ako čelia online násiliu „Pekná, ale sprostá“ či „Kto ti nadiktoval otázky, ty štetka?“ Známe novinárky nám porozprávali, ako čelia online násiliu

Pre politikov sú hlavnými nepriateľmi novinári

Útoky začala cítiť aj od politikov. Píše, že pre vládu sú hlavným nepriateľom novinári. Spomenula, že v minulosti sa s politikmi vždy rozprávala s rešpektom, čo sa však v posledných mesiacoch zmenilo.

„Posledné mesiace sa tento vzťah zmenil na zápas, ktorý vedie len jedna z dvoch strán. Útoky na novinárov a mňa osobne sa stali pracovným nástrojom politikov. Presiahlo to navyše hranicu kritiky na moju prácu,“ píše novinárka. 

Kovačič Hanzelová tvrdí, že nevie, na aký dlhý čas sa z politických diskusií sťahuje. Potrebuje nabrať sily predtým, než sa vráti. „Posledné dva roky zo mňa postupne odchádza radosť zo života aj z mojej práce, ktorú milujem. Aby som sa k nej mohla o nejaký čas vrátiť, potrebujem nabrať sily,“ napísala.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Kovacic Hanzelova (@zuzanahanzelova)

Domov
Zdieľať
Diskusia