Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
15. marca 2024, 14:32
Čas čítania 0:40

Českého exprezidenta Miloša Zemana operovali. Jeho stav je vážny, ale stabilizovaný

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Operovali ho pre nedostatočné prekrvenie dolnej končatiny.

Stav bývalého českého prezidenta Miloša Zemana je po štvrtkovej operácii stabilizovaný, ale vážny. V piatok to uviedla pražská nemocnica Motol vo vyhlásení zverejnenom na oficiálnej facebookovej stránke exprezidenta.

Zeman absolvoval operáciu pre kritické nedostatočné prekrvenie dolnej končatiny. Príčinou bola krvná zrazenina, uviedla nemocnica. Počas hybridného zákroku mu spriechodnili tepnu a obnovili prekrvenie.

„Prognóza hospitalizácie sa teraz nedá určiť. So súhlasom rodiny pána Miloša Zemana poskytneme ďalšie informácie v pondelok 18. marca,“ dodala nemocnica. Zeman do nemocnice prišiel štvrtok na plánované vyšetrenie, lekári však rozhodli o jeho hospitalizácii po operácii dolnej končatiny.

Zeman mal zdravotné problémy už v minulosti

Zeman dlhodobo trpí neuropatiou dolných končatín a cukrovkou. Vo vážnom stave ho hospitalizovali aj v októbri 2021, keď bol ešte prezidentom. V nemocnici strávil niekoľko týždňov a mal mať vážne problémy s pečeňou. Senátori si vtedy vyžiadali lekársku správu, podľa ktorej Zeman nebol schopný vykonávať svoje povinnosti.

21. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 5:21 Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie

Jeho stav sa však zlepšil a po 48 dňoch ho prepustili do domácej starostlivosti. Odvtedy má exprezident zavedenú vyživovaciu hadičku a používa invalidný vozík.

zeman
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia