Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
29. marca 2024, 10:34
Čas čítania 0:48

V Benátkach si od apríla priplatíš za návštevu. Koľko ťa vyjde vstup do historického centra?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Platba za návštevu obľúbenej turistickej lokality je tento rok zavedená ako experiment. Pokiaľ sa návštevníci v meste zdržia viacero dní, tak sú od poplatku oslobodení. Na spomínanej stránke si musia vygenerovať QR kód, ktorým sa pri kontrole preukážu.

Turistické mesto chce takýmto opatrením predísť masám turistov a usmerniť ich, informujú novinky.cz

Poplatok v hodnote päť eur sa vzťahuje na návštevníkov od 14 rokov a platí na jeden deň. Turisti budú musieť platiť vo vybrané dni v priebehu jari a leta. Mesto vyčlenilo 29 kalendárnych dní, počas ktorých bude novinka platiť. V prípade návštevy je potrebné sa vopred zaregistrovať na internetovej stránke Venice Access Fee.  

Pokiaľ sa návštevníci v meste zdržia viacero dní, tak sú od poplatku oslobodení. Na spomínanej stránke si musia vygenerovať QR kód, ktorým sa pri kontrole preukážu. Oslobodenie od poplatku sa vzťahuje aj na miestnych obyvateľov, zdravotne postihnutých a ich opatrovateľov a tiež deti do 14 rokov.

Platba za návštevu obľúbenej turistickej lokality je tento rok zavedená ako experiment. „Benátky sú ako múzeum pod otvoreným nebom, chceme ich ochrániť,“ dodala Arianna Fracassová z miestneho úradu pre turizmus a dopravu. Benátky sa stali prvým mestom na svete, ktoré vyberá peniaze za vstup do centra. 

Vstupné zaplatíš v tieto dni:

  • Od 25. do 30. apríla
  • Od 1. mája do 5. mája, víkendy 11. – 12. mája, 18. – 19. mája, 25. – 26. mája
  • Víkendy 8. – 9. júna, 15. – 16. júna, 22. – 23. júna, 29. – 30. júna
  • Víkendy 6. – 7. júla, 13. – 14. júla
benátky, taliansko
Zdroj: Unsplash/Martin Katler
Domov
Zdieľať
Diskusia