Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
9. júla 2024 o 9:57
Čas čítania 0:41

Poľská armáda organizuje letné kurzy, kde ľudí učí hádzať granáty či strieľať. Krajina sa citeľne obáva o bezpečnosť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Poľská armáda organizuje pre verejnosť letné výcvikové kurzy.

  • Poľská armáda počas letných mesiacov organizuje 20 vojenských výcvikových programov, ktoré sú určené pre civilné obyvateľstvo.
  • Účastníci výcviku sa na vojenskej základni juhozápadne od Varšavy učia strieľať, hádzať imitáciami granátov a učia sa o vojenskej taktike. Niektorí z nich pritom držia zbraň v rukách prvýkrát. 
  • Desať percent účastníkov výcviku prejavilo záujem o možnosti budúceho náboru v prípade potreby, tvrdia organizátori. 

Porečo je to dôležité: V Poľsku sú citeľné obavy o bezpečnosť pozdĺž jeho východnej hranice s Bieloruskom, ktoré je spojencom Ruska. 

Citát: „Vidíme, čo sa deje na Ukrajine, vieme, aké vedomosti by mala mať spoločnosť, aby si poradila v dnešných podmienkach,“ uviedol podplukovník Zbigniew Kowalski z 25. leteckej brigády. 

Širší kontext: Varšava obviňuje bieloruské orgány, že v rámci hybridnej vojny povzbudzujú migrantov, aby nelegálne prekračovali hranice EÚ. V júni zomrel poľský vojak po tom, ako ho dobodali migranti pri pokuse prekročiť hranicu, pričom okolnosti tohto incidentu sa stále vyšetrujú.  

9. októbra 2024 o 13:20 Čas čítania 6:27 Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov

Poľská armáda vníma bezplatné osemhodinové školenia aj ako príležitosť vzbudiť záujem potenciálnych regrútov. Spomedzi 200 účastníkov prejavilo desať percent formálny záujem o budúce možnosti náboru. 

Vojenské výcvikové programy poľskej armády počas letných mesiacov.
Vojenské výcvikové programy poľskej armády počas letných mesiacov. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia