Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. augusta 2024 o 9:10
Čas čítania 0:37

Na trhu sa nachádza nebezpečná pyrotechnika, pri ktorej hrozí riziko vážneho poranenia. Vybuchuje do pár sekúnd

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pyrotechnický výrobok je v tvare valca oranžovej farby.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) na webe upozorňuje na nebezpečný výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia. Ide o pyrotechnický výrobok s názvom MEGATRESK – EXPLO No. 200-EX; reg. č. 1395-P1-0473/2017. SOI uvádza, že pri používaní hrozí riziko poranenia horných končatín.

„Čas medzi zapálením a samotným výbuchom je nižší ako výrobcom deklarovaných 5 s, čo môže mať za následok vážne ohrozenie zdravia a bezpečnosti používateľa,“ informujú na webe.

Produkt je v tvare valca oranžovej farby. Výrobok je zabalený v kartónovom obale po 10 ks. Na obale sú uvedené, okrem iného, bezpečnostné informácie v štátnom jazyku. Inšpekcia uložila kontrolovanej osobe povinné opatrenia, ktorými zabránila ďalšiemu sprístupňovaniu nebezpečného výrobku na trhu, zabezpečila jeho stiahnutie z trhu ako aj informovanie spotrebiteľov o tomto nebezpečnom výrobku.

„Spotrebiteľ má právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa,“ informujú.

soi, soi, soi, soi,
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia