Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. augusta 2024 o 16:57
Čas čítania 0:46

Na Slovensku nám chýbajú stovky učiteľov. Školy ich hľadajú pár dní pred novým školským rokom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Školy hľadajú pedagógov aj riaditeľov.

  • Školy hľadajú pár dní pred začiatkom školského roka 1423 pedagogických zamestnancov a 12 riaditeľov. Najväčší dopyt je po učiteľoch matematiky.
  • Najinzerovanejšou pozíciou je učiteľ druhého stupňa základných škôl. Aktuálne ich chýba 278. Stredné školy zas hľadajú 162 pedagógov. Na prvý stupeň základných škôl potrebujú 139 učiteľov.
  • Najväčší záujem je o prácu pedagogického asistenta. Najmenej atraktívna je práca školského špeciálneho pedagóga.

Citát: „Vlani chýbalo dva týždne pred začiatkom školského roka vyše 1200 pedagogických zamestnancov, tento rok je situácia týždeň pred nástupom do škôl podľa dát portálu Edujobs.sk ešte kritickejšia. Školy hľadajú okrem učiteľov aj pracovníkov do kuchyne či na manažérske pozície,“ skonštatovala PR manažérka spoločnosti Alma Career Ľubica Melcerová.

Širší kontext: Melcerová pokračuje, že školám pred začiatkom roka chýba 119 matematikárov, na aktuálne zverejnené ponuky reagujú v priemere dvaja ľudia. Druhí najžiadanejší sú angličtinári, chýba ich 85. Na momentálne aktívne ponuky reaguje v priemere sedem ľudí. Školám chýba aj viac ako 50 učiteľov fyziky a slovenského jazyka a literatúry.


Oveľa väčší záujem je podľa Melcerovej o nepedagogické pozície. Aktuálne školám chýba viac ako 60 zamestnancov na prácu pomocných síl do kuchyne a kuchárok. Na ponuky na niektoré nepedagogické pozície momentálne reaguje aj viac ako 20 ľudí.

škola
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia