Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
30. augusta 2024 o 12:27
Čas čítania 1:00

Počas osláv SNP okradli bývalého partizána. Zlodeji vedeli, že 96-ročný vojnový veterán nebude doma

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia po zlodejoch intenzívne pátra.

  • Počas osláv SNP vykradli v Banskej Bystrici 96-ročného vojnového veterána Vladimíra Strmeňa. Zlodeji zrejme vedeli, že bude na oslavách SNP, informuje portál Noviny.sk.
  • Zlodeji v dome narobili neporiadok a okrem finančnej hotovosti vo výške 200 eur ukradli aj zlatý prsteň jeho vnučky a medaily hodnotné pre pána Strmeňa. 
  • Banskobystrickí okresní kriminalisti zadržali 30-ročného páchateľa. Muž s bohatou trestnou minulosťou sa k skutku priznal.

Citát:„Ukradli vnučkine veci. Ona je tu na dovolenke do nedele. Prišli sme z osláv a boli sme prekvapení z toho všetkého, čo sa udialo. Videl nás na obrazovke, bol priamy prenos v televízii a videli, že stojím pri pánovi prezidentovi, tak mal čas a prehliadol celý dom,“ povedal Strmeň pre televíziu.

„Na základe kamerových záznamov, ktoré boli stiahnuté v blízkosti miesta spáchania činu, sa podarilo pracovníkom kriminálnej polície objasniť a stotožniť páchateľa skutku, ktorý bol zadržaný. Na základe priznania tieto veci vydal okrem finančnej hotovosti, ktorú už nemal,“ uviedol zástupca riaditeľa krajskej polície v Banskej Bystrici Jozef Môcik s tým, že polícia aktuálne vykonáva procesné úkony.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Širší kontext: Páchateľ pochádza podľa Môcika z Banskej Bystrice a bol už viackrát súdne trestaný. Dodal, že zakaždým išlo o majetkovú trestnú činnosť. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody.


Prezident Peter Pellegrini túto udalosť v piatok na sociálnej sieti označil za hyenizmus a dúfa, že páchateľa stihne spravodlivý trest. Krádež v dome vojnového veterána počas dňa odsúdil aj minister vnútra, ktorý zdôraznil, že takéto zbabelé činy nebude tolerovať. Poďakoval banskobystrickým kriminalistom, ktorí v krátkom čase dokázali vypátrať páchateľa.

strmeň
Zdroj: Wikimedia Commons/Maroš Merc
Domov
Zdieľať
Diskusia