Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
včera 17. septembra 2024 o 19:17
Čas čítania 0:59

Slovákov pobúrila akciová cena známej čokolády v obchodnom reťazci Billa. Pri porovnaní s konkurenciou neobstála

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Svoju nespokojnosť vyjadrili na sociálnej sieti.

Ľudí na sociálnej sieti Facebook pohoršila akciová cena v Bille za produkt mliečnej čokolády Študentská pečať značky Orion (170 g). V obchode z pôvodnej ceny 4,99 eur tovar zlacnili na 4,69 eur.

Na akciovú cenu Študentskej pečate upozornila facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom, v ktorej sa viacero ľudí nad cenou čokolády v akcii pohoršovalo.

Spotrebitelia argumentujú akciovou cenou tej istej čokolády v konkurenčnom reťazci. Tesco zlacnilo čokoládu o 64 %, pýtajú si za ňu 1,59 eura. Podmienkou je však použitie Club card.

Akciu na mliečnu čokoládu má aj čerpacia stanica Slovnaft, na ktorej zvyknú mať ceny potravín vyššiu prirážku. Za 170 gramovú mliečnu čokoládu značky Orion si aktuálne pýtajú 3,99 eura. Pôvodná cena je 4,49 eur.

Keďže sa pod príspevkom o cene tovaru rozbehla veľká debata, Refresher požiadal spoločnosť Billa o stanovisko, ktoré uvádzame v plnom znení.

„Akciové ceny sú štandardným marketingovým nástrojom a aj zákazníčky a zákazníci BILLA sa s nimi stretávajú na dennej alebo aj týždennej báze, kedy napríklad v ‚Cenových šokoch‘ prinášame výrazné zľavy z bežnej ceny jednotlivých produktov. BILLA ponúka svojmu zákazníctvu kvalitné produkty za férové ceny,“ uvádza hovorca Marek Kravjar. V stanovisku a ďalej poukázal na zvyšovanie ceny kakaa.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

„Od začiatku roka sa ceny kakaa na svetových burzách viac ako zdvojnásobili, za čo môže najmä slabá úroda u kľúčových pestovateľov kakaa na Pobreží Slonoviny a v Ghane. Tu dlhodobo zápasia s nepriaznivým počasím v podobe silných dažďov, ktoré strieda extrémne sucho. Extrémne ceny tak postupne ovplyvňujú aj ceny výrobkov z kakaa a teda aj čokolády,“ dodal.

Tesco.Slovnaft.Billa.
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia