Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
7. februára 2023, 13:44
Čas čítania 0:42

Žilinka vysvetľuje byt, ktorý kúpil dcére od Haščákovej Penty. Vylučuje, že paragraf 363 použil zámerne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Maroš Žilinka tvrdí, že byt v komplexe Bory Home II kupoval za vlastné.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka reaguje na novinárske otázky o byte v stavebnom projekte Bory Home II, ktorý realizovala Penta Real Estate. Žilinka dôrazne odmieta spájanie kúpy nehnuteľnosti s jeho rozhodovacou činnosťou vo funkcii generálneho prokurátora. Denník N informoval, že generálny prokurátor kúpu bytu realizoval deň predtým, ako paragrafom 363 zbavil obvinenia Jaroslava Haščáka z Penty. 

Zmluvu o uzavretí budúcej zmluvy uzavrel Žilinka spoločne s manželkou v júli 2019 a v auguste uhradili preddavok vo výške 22 995 eur. Následne postúpili všetky práva a povinnosti vyplývajúce zo zmluvy na svoju dcéru a doplatili zvyšok sumy vo výške približne 130-tisíc eur.

Žilinka obhajuje, že všetky finančné prostriedky dcére poskytli zo svojich príjmov a z predaja trojizbového bytu v Piešťanoch. 

Dvojizbový byt má výmeru 57,35 štvorcového metra, pivničné priestory a parkovacie miesto v Bratislave. Kúpna cena bytu bola v tom čase 153 300 eur.

„Musím dôrazne odmietnuť snahy o spájanie kúpy nehnuteľností, ktorých je vlastníčkou naša plnoletá dcéra, s akoukoľvek mojou rozhodovacou činnosťou. Rovnako musím dôrazne odmietnuť akékoľvek zaťahovanie mojich rodinných príslušníkov do pretrvávajúcich útokov voči mojej osobe,“ tvrdí Žilinka v statuse. 

Domov
Zdieľať
Diskusia