Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
15. apríla 2023, 11:54
Čas čítania 0:53

Muža vo väzení v Atlante zaživa zožrali ploštice. Podmienky vo väzenskej cele mal príšerné

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Z väzenských záznamov je jasné, že jeho zlý stav si pracovníci všimli. Neurobili však nič a muž napokon zomrel.

Lashawn Thompson skončil na psychiatrickom oddelení vo väzení v Atlante pre priestupok. Pracovníci ho označili za duševne chorého. Jeho pobyt vo väzení sa však skončil tragicky, píše BBC.

„Mŕtve telo pána Thompsona našli v špinavej väzenskej cele po tom, ako ho zaživa zožrali ploštice,“ uviedol vo vyhlásení právny zástupca rodiny Michael D. Harper, pričom zverejnil fotografie zosnulého, ktorého telo bolo posiate chrobákmi. 

Zo správy súdneho lekára vyplýva, že Thompsona našli po troch mesiacoch väzby v cele mŕtveho. Napriek pokusom miestnej polície a zdravotného personálu o jeho oživenie zlému zdravotnému stavu podľahol. Okrem toho v správe lekár píše, že vo väznici boli síce ploštice premnožené, ale na tele mŕtveho po nich žiadne stopy nenašli. 

Podľa rodinného právnika z väzenských záznamov vyplýva, že pracovníci si zlý stav väzňa všimli, no nereagovali naň a neposkytli mu pomoc. 

Ako mohli ploštice Thompsona zabiť, vysvetlil entomológ z Univerzity v Kentucky Michael Potter: „Plošticami sa zaoberám 20 rokov, no ešte nikdy som sa s ničím podobným nestretol. Tieto chrobáky sa živia krvou, a čím ich je viac, tým viac krvi z hostiteľa prijmú.“ 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Uhryznutia od ploštíc podľa neho zvyčajne nie sú smrteľné, no v zriedkavých prípadoch môže dlhodobé vystavenie veľkému počtu uhryznutí spôsobiť ťažkú anémiu. Tá môže byť smrteľná, ak sa nelieči.

Rodinný právnik Harper požiadal v súvislosti so smrťou o trestné vyšetrovanie a uviedol, že pripravuje aj žalobu.

Domov
Zdieľať
Diskusia