Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
19. júna 2023 o 10:41
Čas čítania 0:39

Píšu diktát a robia kľuky. Takto vyzerá prijímacie konanie do polície, skúsiť si ho môžeš, ak máš 17 rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajti priblížili, ako prebieha prijímacie konanie do ich radov.

Slovenskí policajti dali v uplynulých dňoch šancu vyskúšať si prijímacie konanie do Policajného zboru stovkám záujemcov. Na najčastejšie otázky ohľadom úspešného absolvovania prijímacích testov odpovedali v príspevku na sociálnej sieti.

Polícia v rámci predstavenia štúdia zorganizovala v Pezinku podujatie s názvom „Staň sa policajtom na jeden deň“. „Spomedzi prihlásených záujemcov sme vybrali viac ako 2 stovky uchádzačov, s ktorými sme strávili príjemnú sobotu. V rámci predstavenia štúdia na policajnej škole si zúčastnení uchádzači mohli vyskúšať priebeh prijímacieho konania,“ priblížili muži zákona.

Čo všetko musím zvládnuť?

Náborové testy prebiehajú pod dohľadom pedagógov, personalistov Ministerstva vnútra SR, ale aj policajných psychológov. Skladajú sa z niekoľkých častí, ktoré preveria nielen tvoj fyzický, ale aj psychický stav.

Zloženie prijímacieho konania:

  • úvodný pohovor,
  • telesné previerky,
  • slovenský jazyk – diktát a sloh,
  • psychologické testy.

Ak ťa ponuka zaujala, stačí, ak máš 17 rokov. Ak sa ti to nepodarí hneď na prvýkrát, môžeš prijímacie konanie absolvovať aj v inom termíne. Najbližšie podujatie, na ktorom si záujemcovia môžu overiť svoje schopnosti, bude koncom júla v Košiciach.

Priebeh prijímacieho konania do Policajného zboru.Priebeh prijímacieho konanie do Policajného zboru.Priebeh prijímacieho konanie do Policajného zboru.
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia