Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. júla 2023, 12:30
Čas čítania 0:47

Slováci musia mať na chorvátskej hranici originál jedného dokladu. Kto ho nemá, môžu ho rovno poslať späť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Chorvátske hraničné orgány neakceptujú fotografie slovenských dokladov v mobilných zariadeniach. Pri prechode cez hranice pri sebe cestujúci musia mať platný originál cestovného pasu alebo občianskeho preukazu.

Na vstup do Chorvátska cez maďarské hranice je potrebný originál cestovného pasu či občianskeho preukazu. Pripomína to Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR s tým, že chorvátske hraničné orgány neakceptujú fotografie slovenských dokladov v mobilných zariadeniach. Rezort o tom informuje na webe.

Skontroluj si platnosť

„V prípade tranzitu cez Maďarsko do ďalších krajín je nutné, aby mali občania SR doklad platný aspoň takú dobu, akú vyžadujú predpisy ďalších navštívených krajín,“ dodalo ministerstvo.

Rezort ďalej upozorňuje, že ak slovenský občan na hranici zistí, že nemá potrebné doklady alebo že je jeho doklad neplatný, musí sa vrátiť na Slovensko a zabezpečiť si platný doklad.

Rezort preto odporúča cestujúcim overiť si platnosť dokladov. Organizátorom autobusových zájazdov radí skontrolovať cestujúcim doklady ešte pred vstupom na územie Maďarska. „Odporúčame pri odchode z benzínových čerpadiel, odpočívadiel skontrolovať si, či občania doklady nezabudli, respektíve im nevypadli z vozidla a podobne,“ doplnilo ministerstvo.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Pripomína tiež, že stratu alebo odcudzenie dokladu v Maďarsku je potrebné nahlásiť na polícii v obvode, kde ku strate došlo. S dokladom od maďarskej polície sa môže občan vrátiť do 48 hodín na územie SR. „Upozorňujeme, že doklad o strate/odcudzení od maďarskej polície neslúži na cestovanie do tretej krajiny,“ poznamenalo MZVEZ.

Chorvátsko, hranica
Zdroj: Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia