Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. júla 2023, 8:33
Čas čítania 0:47

VIDEO: Ukrajinské drony zaútočili na mrakodrapy v Moskve. Rusi museli dočasne odstaviť letisko

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dronový útok ukrajinskej protiofenzívy si vyžiadal jedného zraneného.

Ukrajinské drony poškodili v noci na nedeľu dve budovy v ruskom hlavnom meste Moskva. K obetiam však nedošlo, uviedol starosta ruskej metropoly Sergej Sobianin, ktorý na platforme Telegram spresnil, že v prípade poškodených stavieb ide o dve budovy s kancelárskymi priestormi.

Dronový útok ukrajinskej protiofenzívy si vyžiadal jedného zraneného a viedol k dočasnému uzatvoreniu letiska Vnukovo na južnom predmestí Moskvy. Vzdušný priestor nad Moskvou a okolím dočasne uzatvorili pre civilné lietadlá. Útok podľa primátora zranil jedného člena strážnej služby a značne poškodil fasádu dvoch budov.

Podľa ruskej štátnej tlačovej agentúry TASS boli v noci na nedeľu nad Moskvou zostrelené dva drony. Miliónová ruská metropola bola už viackrát cieľom dronových útokov, ktoré sa však podľa agentúry DPA nedajú porovnať s masovými útokmi Moskvy vo vojne, ktorú vedie na Ukrajine.

rusko mrakodrap ukrajinské drony moskvarusko mrakodrap ukrajinské drony moskvarusko mrakodrap ukrajinské drony moskvarusko mrakodrap ukrajinské drony moskva
Zobraziť galériu
(7)


Rusko opakovane ostreľuje aj ukrajinskú metropolu Kyjev dronmi, raketami i riadenými strelami, čím spôsobuje aj obete na životoch, zranenia a rozsiahle škody. V sobotu si ruské útoky v juhoukrajinskej Záporožskej oblasti vyžiadali najmenej dve obete.


Najmenej jeden civilista zahynul v sobotu večer po ruskom raketovom útoku na mesto Sumy na severovýchode Ukrajiny, citovala agentúra AFP tamojšie policajné zdroje. Pri útoku na tamojšie vzdelávacie zariadenie utrpelo zranenia najmenej päť ďalších osôb.

Domov
Zdieľať
Diskusia