Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
5. augusta 2023 o 12:55
Čas čítania 0:53

Zlato aj striebro pre Slovensko! Naše mladé atlétky dominujú v Číne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Zlato aj striebro pre Slovensko! Naše mladé atlétky dominujú v Číne
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Slovenské športovkyne sa postarali o ďalší úspech.

Portál Atletika.sk informuje, že slovenská atletická výprava získala na 31. svetovej univerziáde v čínskom Čcheng-tu ďalšiu medailu, tentoraz striebornú.

Získalo ju družstvo chodkýň, konkrétne Hana Burzalová, Alžbeta Ragasová a Ema Hačundová. V pretekoch na 20 km skončili druhé za domácou Čínou (stratili 12:34 min).

„S výkonmi našich chodcov som spokojný. Černý, Burzalová a Hačundová urobili po náročnom vysokohorskom sústredení maximum, v prípade Ragasovej sme však tŕpli až do konca, lebo od siedmeho kilometra už šliapala s dvoma návrhmi na diskvalifikáciu. Za dnešný výkon v ťažkých podmienkach si dievčatá striebro i moju pochvalu zaslúžia,“ povedal šéftréner chôdze SAZ Roman Benčík.

Strieborná medaila je pre slovenskú atletiku už dvanástou zo SU v ére samostatnosti a celkovo spolu s československými šestnásta. V Čcheng-tu bodovala aj atlétka Viktória Forsterová, ktorá medzinárodne súťaží ako prekážkarka a šprintérka. Získala zlato v behu na 100 metrov prekážok a postarala sa aj o nový slovenský rekord 12,72 sekundy. O 5 stotín prekonala limit na OH 2024 v Paríži. 

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

„Išla som si za svojím snom. Prekážky boli disciplína, v ktorej som sem prišla bojovať o medailu. Rozbeh bol ešte krátko po finále stovky, takže som pred ním spala iba asi tri hodiny. Potom som však deficit dospala a v semifinále som sa už cítila naozaj veľmi dobre. Bežala som ho kontrolovane, pretože som vedela, že priamo postupujú prvé tri,“ zhodnotila Forsterová.

Viktória Forsterová.
Viktória Forsterová. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia