Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Martin Adam Pavlík
5. augusta 2023, 18:35
Čas čítania 0:57

Festival Atmosféra organizátori predčasne ukončili. Búrky znemožnili pokračovanie programu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Festival Atmosféra organizátori predčasne ukončili. Búrky znemožnili pokračovanie programu
Zdroj: Festival Atmosféra/Martina Mlčuchová

Na 11. ročníku stihli vystúpiť kapely ako Chiki liki tu-a, Zrní, Neha! alebo Jana Kirschner, Tamara Kramar či Andrej Šeban.

Festival Atmosféra, ktorý sa každoročne koná v obci Hontianske Nemce, museli organizátori predčasne zrušiť, informovali o tom na Instagrame. Festival sa začal v piatok a mal pokračovať až do nedele, o neľahké rozhodnutie sa však postaralo nepriaznivé počasie.

„Milé návštevníčky a návštevníci, ako ste si všimli, už prvé predpovede počasia na prvý augustový víkend hovorili o tom, že tento víkend pre nás bude zaťažkávacou skúškou. Každá predpoveď bola iná, no zhodovali sa v jednom – prvý augustový víkend mal byť na atmosférickej lúke mimoriadne daždivý,“ začali organizátori vo vyjadrení.

Festival Atmosféra.
Festival Atmosféra. Zdroj: Grétka Pavlovová

„Včera nás jedna búrka tesne obišla, no tá druhá prišla viac-menej nečakane v noci. Bola veľmi intenzívna a trvala niekoľko hodín. Momentálne sa k lúke blíži súvislé pásmo búrok, ktoré nebude trvať krátko. Meteorológovia nás varujú, že prichádzajúci dážď a búrka budú intenzívnejšie ako tá včerajšia. Aby sme chránili vašu bezpečnosť, rozhodli sme sa – aj keď neradi – pristúpiť k zrušeniu festivalu,“ pokračovali. 


„Ukončíme ho v priebehu najbližších hodín podľa tempa, ktorým sa k nám bude búrka blížiť. Neuvádzame presný čas preto, lebo do poslednej chvíle, kým je to možné, vám chceme dopriať atmosférické zážitky,“ dodali a návštevníkom dali aj niekoľko strategických odporúčaní. 

Tým, ktorí na festivale stanujú, odkázali, že túto noc nikomu pri areáli neodporúčajú spať v stane. Návštevníci majú možnosť do nedele prespať v kultúrnom dome v Hontianskych Nemciach. V prípade záujmu sa však musia zaregistrovať z dôvodu kapacity. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Festival Atmosféra (@festival_atmosfera)

Domov
Zdieľať
Diskusia