Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
9. augusta 2023, 12:15
Čas čítania 0:52

Paralympijský cyklista bez rúk vyhral MS, za titul získal hodinky. Bizarné ocenenie ho poriadne pobavilo

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ricardo Ten sa na hodinkách schuti zasmial.

Paralympijský cyklista Ricardo Ten získal na majstrovstvách sveta v Glasgowe svoj tretí titul šampióna v dráhovej cyklistike.

Hendikepovaný španielsky športovec za svoje víťazstvo dostal zaujímavú cenu v podobe hodiniek, keďže podujatie sponzoruje výrobca hodiniek Tissot, informuje portál Cyclingweekly. Cyklista však túto výhru prijal s veľkým úsmevom na perách.

Fenomenálneho Ricarda nezastavilo ani zdravotné znevýhodnenie, s ktorým žije už od detstva. „Keď som bol malý, dotkol som sa elektrického vedenia s vysokým napätím. Museli mi amputovať obe ruky a ľavú nohu. 75 percent môjho tela skončilo s popáleninami tretieho stupňa,“ priblížil pre cyklistický portál.

S cyklistikou začal neskoro, aj tak dosahuje výnimočné výsledky

Španielovi trvalo dva roky, než sa zotavil z vážnych zranení. Adaptovať sa na nový spôsob života však vyžadovalo omnoho viac času. Dnes je 47-ročný Ricardo majstrom sveta v dráhovej cyklistike.

Jeho príbeh je výnimočný aj tým, že kariéru profesionálneho cyklistu začal len pred siedmimi rokmi. Športovcom bol však celý život, v minulosti sa venoval plávaniu, v ktorom Španielsko niekoľkokrát reprezentoval na paralympiáde.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Vrátiť sa na olympiádu je odhodlaný aj teraz. „Mám šancu ísť na šiestu paralympiádu, ale tentoraz ako cyklista,“ dodal s tým, že o túto možnosť hodlá zabojovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia