Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. augusta 2023 o 13:10
Čas čítania 1:00

Trnavský kraj bude obyvateľom ponúkať extra lacné dopravné lístky. V tomto termíne si ich budú môcť zakúpiť za polovicu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Časová platnosť predplatných lístkov je stanovená na 7, 30, 90 alebo 365 dní.

S cieľom zatraktívniť efektívnu mobilitu ponúkne Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v rámci Európskeho týždňa mobility, ktorý pripadá na 16. až 22. septembra, 365-dňové sieťové predplatné cestovné lístky (PCL) za zvýhodnenú sumu, informuje odbor komunikácie TTSK.

Téma tohtoročného Európskeho týždňa mobility hovorí o šetrení energie. „Naším poslaním je investovať práve ušetrenú energiu obyvateľov do rozvoja udržateľnej mobility, či už formou výstavby cyklotrás, alebo podporou verejnej hromadnej dopravy. V rámci kampane sme sa rozhodli ponúknuť ročný sieťový predplatný cestovný lístok s takmer polovičnou zľavou v porovnaní s cenami, ktoré platia počas roka. Ide o výhodu pre pravidelných cestujúcich, pričom cieľom je, aby ich počet narástol,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Ušetriť môžu až polovicu z oficiálnej ceny lístka

Cestujúci si môžu PCL zakúpiť na základe časovej a územnej platnosti. Časová platnosť predplatných lístkov je stanovená na 7, 30, 90 alebo 365 dní. Územná platnosť znamená, že cestujúci si vyberajú tarifné zóny, v rámci ktorých cestujú. Každá zastávka leží v niektorej zo zón.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

„K dispozícii je aj takzvaný celosieťový lístok, na ktorý je možné cestovať neobmedzene na všetkých linkách, a tiež aj 180-dňový predplatný lístok pre študentov za špeciálnu cenu. Viac informácií je dostupných na stránke www.cestujlahko.sk,“ uviedol samosprávny kraj.

„Vzhľadom na veľký záujem a nedostatok vzdelávacích aktivít aktuálne pripravujeme certifikované vzdelávanie v oblasti udržateľnej mobility. Okrem toho plánujeme zabezpečiť cyklostojany, o ktoré prejavilo záujem 19 stredných škôl a 15 inštitúcií. Aktuálne osádzame aj cyklosčítače na siedmich strategických miestach v kraji. Verím, že naše celoročné aktivity budú rezonovať aj pri vyhodnotení kampane,“ doplnila krajská cyklokoordinátorka Silvia Prokopová.

Obyvatelia Trnavského kraja budú mať možnosť zakúpiť si predplatné dopravné lístky vo zvýhodnenej cene od 16. do 22. septembra 2023.
Obyvatelia Trnavského kraja budú mať možnosť zakúpiť si predplatné dopravné lístky vo zvýhodnenej cene od 16. do 22. septembra 2023. Zdroj: imhd.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia