Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. septembra 2023, 7:58
Čas čítania 1:04

Finančník Haščák chce, aby polícia začala vyšetrovať Matoviča za korupciu. Zverejnenú komunikáciu so Sulíkom nepoprel

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jaroslav Haščák očakáva od polície kroky pre správy, ktoré zverejnil Igor Matovič.

Finančník Jaroslav Haščák očakáva, že polícia začne trestné stíhanie pre korupciu, prípadne iné trestné činy, ktorých sa dopustila osoba, ktorá ponúkla lídrovi OĽaNO a priatelia Igorovi Matovičovi komunikáciu v mobile šéfa SaS Richarda Sulíka, za čo žiadala milión eur.

Polícia by mala podľa neho konať aj voči Matovičovi pre neoznámenie tohto trestného činu. Haščákovo stanovisko TASR poskytol jeho advokát Martin Škubla.

„Aktuálne sa od bývalého premiéra dozvedáme, že s človekom, ktorý mu dal miliónovú, pravdepodobne korupčnú ponuku, nielenže nevyrazil dvere a nenahlásil ho na polícii (hoci má zákonnú oznamovaciu povinnosť, inak sa dopustí trestného činu neoznámenia trestného činu), ale s touto osobou údajne zobchodoval vybrané súkromné správy,“ skonštatoval Haščák.

Finančník pripomenul, že v decembri minulého roka Matovič avizoval, že má informácie o údajnej korupcii Sulíka, a o dva mesiace uviedol, že k tejto veci vypovedal na polícii. „Polícia vtedy potvrdila, že sa podozreniami, o ktorých Igor Matovič hovoril, zaoberá. Vyzývame aj preto políciu, aby vzhľadom na dnešnú tlačovku Igora Matoviča oboznámila verejnosť s výsledkami jej doterajšieho zisťovania,“ doplnil.

Igor Matovič ukázal údajnú komunikáciu Sulíka s Haščákom

Matovič zverejnil v nedeľu úryvok údajnej komunikácie z jesene 2020 medzi Sulíkom a Haščákom. Ten podľa správ Sulíka inštruoval v argumentácii pri riešení dofinancovania zdravotných poisťovní. Sulík ho vraj žiadal o argumenty, ktoré by mohol predniesť na rokovaní vlády. Takisto vraj žiadal pre poslankyňu Janu Bittó Cigánikovú väčší priestor „vrátane milého PR“.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Matovič priblížil, že celá záloha komunikácie Sulíka mu bola ponúknutá za milión eur, no nič nezaplatil, iba si vyžiadal kópiu state o komunikácii s Haščákom. Sulík sa odmietol vyjadrovať k obsahu údajných správ. Pripomenul, že on ani SaS nemajú žiadne korupčné prípady.

haščák
Zdroj: J. Haščák očakáva od polície kroky pre správy, ktoré zverejnil I. Matovič, TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia