Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
4. októbra 2023 o 14:10
Čas čítania 0:29

Finančná správa avizuje veľké kontroly. Posvietia si na konkrétnu skupinu podnikateľov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Až polovica daňovníkov prevádzkujúcich salóny krásy v minulom roku preukázala mizivé tržby. Podľa dokladov niektorí zarobili iba 440 eur mesačne.

Finančná správa na webe avizovala veľké kontroly. V jeseni sa zamerajú na jeden typ prevádzok. Bude sledovať dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

„Tentoraz si kontrolóri ‚posvietia‘ na dodržiavanie zákona o e-kase v nechtových štúdiách a im podobných skrášľovacích salónoch,“ uvádzajú finančníci s tým, že práve v týchto prevádzkach evidujú najviac porušení zákona.

Väčšina nechtových salónov dokladuje mizivé tržby

Cieľom finančnej správy nie je rozdávať pokuty, ale motivovať daňovníkov k plneniu povinností. „Až polovica daňovníkov (fyzických a právnických osôb) v tejto oblasti vykázala za rok 2022 tržby nižšie ako 5 300 eur a štvrtina deklarovala nulový zisk alebo daňovú stratu. Okrem toho finančná správa dostáva tipy aj od samotných občanov, ktorí sa v tomto type prevádzok často stretávajú s nevydávaním pokladničných dokladov,“ upozorňujú.

Finančná správa
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia