Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
19. októbra 2023 o 15:28
Čas čítania 0:44

Špekulant z Trenčína vylákal od ľudí 240 000 €, sľuboval im investície do nehnuteľností. Peniaze však kradol pre seba

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž sa už nachádza v cele policajného zaistenia.

Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil 30-ročného muža z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu podvodu. Obvinený údajne podvodom vylákal od viacerých poškodených v Trenčíne a okolí takmer 240 000 eur. TASR o tom vo štvrtok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

„Obvinený sa mal v období od roku 2022 prezentovať ako osoba schopná zabezpečiť sprostredkovanie navonok výhodného predaja rôznych nehnuteľností, najmä v Trenčíne a okolí cez spriaznené osoby,“ uviedla Krajčíková. Muž vraj pri tom využil dlhodobé, ale aj krátkodobé známosti s poškodenými, ktorých údajne aj utvrdzoval rôznymi formami o úspešnosti takéhoto investovania.

Škoda veľkého rozsahu

„Od poškodených pod zámienkou sprostredkovania takéhoto predaja mal vylákať rôzne sumy finančnej hotovosti, buď priamo na kúpu týchto nehnuteľností, alebo na financovanie ich výstavby,“ priblížila s tým, že svojím konaním obvinený poškodených uviedol do omylu a spôsobil im celkovú škodu veľkého rozsahu vo výške 239 046 eur.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Polícia muža v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode a umiestnila v cele policajného zaistenia. „Vyšetrovateľ spracoval na obvineného podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby a spisový materiál odovzdal prokurátorovi. O jeho ďalšom osude rozhodoval sudca Okresného súdu v Trenčíne,“ dodala Krajčíková.

Domov
Zdieľať
Diskusia