Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR Aneta Gospičová
9. novembra 2023, 9:41
Čas čítania 0:47

Pred známym nákupným centrom v Bratislave vyrastie „oáza pokoja“. Pozri sa, ako bude vyzerať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rekonštrukcia námestia nákupného centra VIVO! by sa mala skončiť v marci roku 2024.

Námestie pred bratislavským nákupným centrom VIVO! čaká rekonštrukcia. Na takmer 3 000 m2 sa bude nachádzať nová fontána, zeleň, vonkajšie sedenie, detské ihrisko, pódium aj terasy.

„Niekoľko rokov na tomto projekte pracovalo mnoho ľudí tak, aby sme vytvorili prostredie otvorenejšie a s väčším pokrytím prírodných prvkov,“ hovorí Denisa Kráľová, center manager VIVO! Bratislava.

Námestie bude tvoriť plochu až 2 983 m2. Plánovaná rekonštrukcia prebieha už od septembra 2023 a ukončená bude do konca marca roku 2024. Najväčšou zmenou prejde fontána. Zmení sa aj jej umiestnenie v priestore námestia. Pre menšie aj väčšie deti bude vytvorené nové detské ihrisko.

Zeleň, stromy a zóny na sedenie

Ďalšou dôležitou zmenou na námestí bude zeleň, ktorá vytvorí príjemný tieň potrebný najmä v horúcich mesiacoch. Oázu pred obchodným centrom VIVO! bude tvoriť niekoľko druhov stromov, lavičiek a zón na sedenie. Pre nákupné centrum VIVO! je dôležité, že návrh dokázal odčleniť námestie od hlavných komunikácií.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Atraktívne členenie terénu a výškové rozdiely totiž zamedzia hluku a prachu z Vajnorskej ulice. Rekonštrukciou námestia vznikne aj rozšírený priestor pre terasy kaviarní a reštaurácií VIVO! Do budúcnosti bude nové námestie VIVO! Bratislava k dispozícii na aktivity rôzneho druhu, ako sú trhy, street food, cvičenie, hudobné vystúpenia a mnohé iné.

VIVO!
Zdroj: VIVO!
Bratislava
Zdroj: VIVO!
Domov
Zdieľať
Diskusia