Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. januára 2024 o 9:47
Čas čítania 0:31

Na Slovensku udrie silná víchrica, na pozore sa musia mať ľudia v mnohých okresoch. Pozri si výstrahy SHMÚ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa.

V niektorých okresoch stredného Slovenska treba v utorok počítať s víchricou na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal preto výstrahu prvého stupňa, informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy pred vetrom 

Výstraha prvého stupňa platí pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Ružomberok a Tvrdošín. Platí od 12.00 h počas celého dňa.

V polohách nad približne 1 500 metrov môže vietor dosiahnuť v nárazoch 110 až 135 kilometrov za hodinu, v priemere 70 až 85 kilometrov za hodinu, čo predstavuje víchricu. „Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a oblastiach bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ dodali meteorológovia.

Výstrahy pred vetrom.
Výstrahy pred vetrom. Zdroj: SHMÚ

Výstrahy pred povodňami 

Platia aj výstrahy pred povodňami. Druhý stupeň hydrologickej výstrahy je vydaný pre okres Michalovce. Prvý stupeň platí v okresoch Malacky a Košice-okolie v povodí rieky Hornád.

Výstrahy pred povodňami.
Výstrahy pred povodňami. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia