Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR Aneta Gospičová
10. januára 2024, 9:34
Čas čítania 0:41

Známa automobilka na Slovensku naberá nováčikov. Zarobíš v nej viac ako 1 600 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Automobilka Kia zamestnáva viac ako 3 800 zamestnancov.

Kia Slovakia je jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Corporation v Európe. Spoločnosť dlhodobo zamestnáva 3 800 ľudí. Podľa portálu Profesia.sk je pozícia operátora výroby po odpracovaní 12 mesiacov ohodnotená 1 600 až 1 700 eurami mesačne. Automobilka vyžaduje znalosť slovenského alebo ukrajinského jazyka na úrovni minimálne C1.

Kia Slovakia výrobným zamestnancom zaručuje nárast tarifných miezd o 110 eur v roku 2024 a o 120 eur v roku 2025. Administratívni zamestnanci si v každom roku prilepšia v priemere o sedem percent.

Vyrobili historicky najviac áut

Spoločnosť vyrobila vlani vo výrobnom závode v Tepličke nad Váhom viac ako 350 000 áut, čo je historicky najviac. Najvyrábanejším modelom zostal Kia Sportage. Hlavné exportné trhy tvorili Veľká Británia, Nemecko a Španielsko. 

Z liniek výrobného závodu vlani zišlo celkom 350 224 vozidiel. Tento počet predstavuje nárast o 12 % oproti predchádzajúcemu roku. „Najväčšiu časť vyrobených automobilov v roku 2023 tvorila piata generácia modelu Sportage, a to až 60 % z celkového množstva. Zvyšných 40 % predstavovali rôzne karosárske verzie modelu Ceed,“ priblížil hovorca spoločnosti Tomáš Potoček. Každé štvrté vyrobené vozidlo bolo elektrifikované.

Výrobná linka.
Výrobná linka. Zdroj: Kia Slovensko
Domov
Zdieľať
Diskusia