Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. januára 2024, 17:02
Čas čítania 0:34

Šutaj Eštok avizoval koniec NAKA v takej podobe, v akej ju dnes poznáme. Označil ju za „obrovský moloch“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Matúšovi Šutajovi Eštokovi sa zdá počet zamestnancov NAKA privysoký.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok potvrdil zámer reorganizácie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). V súčasnosti podľa neho prebieha pracovná debata o možných zmenách, pričom existuje viacero možností. Garantoval, že všetky závažné kriminálne činy sa budú prešetrovať, či už na NAKA, alebo inom útvare. Uviedol to v stredu po rokovaní vlády.

„Ani jedno trestné stíhanie, ani jedna živá vec, ktorú dnes NAKA rieši, nebude zametená pod koberec a všetko sa prešetrí. A aj do budúcnosti sa budú prešetrovať najzávažnejšie kriminálne činy a bude tu úzko špecializovaný útvar, ktorý bude riešiť túto najzávažnejšiu trestnú činnosť,“ vyhlásil.

V čom vidí minister problémy? 

Z NAKA je podľa ministra dnes „obrovský moloch“ s takmer 700 zamestnancami, pričom začínala s 200 pracovníkmi. „Sedemsto policajtov je dnes na NAKA a my máme reálne problémy, aby sme na obvodných oddeleniach postavili hliadku,“ zdôvodnil potrebu zmien. Ďalším dôvodom reorganizácie je plánované zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia