Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
30. januára 2024, 21:20
Čas čítania 0:47

Rusi si bombardujú vlastné územie. Briti zistili, čo je za tým

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Britské ministerstvo obrany incident pripísalo únave a neskúsenosti.

Britské ministerstvo obrany v utorok uviedlo, že ruská armáda už štvrtýkrát za mesiac bombardovala svoje vlastné územie. Incidenty pripísalo únave a nedostatočnému výcviku ruských jednotiek.

Britské ministerstvo obrany s odvolaním sa na ruský telegramový kanál Astra informovalo o zhodení dvoch bômb z lietadla na obce v ruskej Belgorodskej oblasti neďaleko hraníc s Ukrajinou. Jedna bomba zasiahla farmu, druhá ulicu v nemenovanom meste, v dôsledku čoho museli evakuovať takmer 150 civilistov.

„Čoraz častejší výskyt týchto udalostí pravdepodobne poukazuje na určitý stupeň únavy leteckých a pozemných jednotiek na ruskej frontovej línii, ako aj na nedostatočný tréning,“ dodalo britské ministerstvo. Pripisuje to kombinácii nesprávnych postupov pred misiou aj počas nej.

Začiatkom januára Rusi zasiahli svoju obec vo Voronežskej oblasti

Začiatkom januára ruská armáda priznala, že omylom zasiahla ruskú obec Petropavlovka vo Voronežskej oblasti, ktorá sa nachádza neďaleko hraníc s Ukrajinou. Výbuchy poškodili šesť súkromných domov.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Od začiatku ruskej vojny na Ukrajine vo februári 2022 sa udialo viac podobných incidentov. Vlani v apríli ruská armáda uviedla, že jedno z jej vojenských lietadiel omylom zhodilo bombu na ruský Belgorod. Po explózii v centre mesta ostal obrovský 20-metrový kráter a tlaková vlna rozbila okná v obytnom dome, poškodila autá a strhla elektrické vedenie.

rusko, ukrajina
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia