Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
24. februára 2024, 17:57
Čas čítania 0:57

Útočník vo viedenskom nevestinci dobodal na smrť tri ženy. Krvavá stopa viedla von z podniku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V piatok bolo vo Viedni dokopy zabitých až päť žien.

Rakúska polícia našla v piatok večer vo viedenskom nevestinci tri mŕtve ženy so zjavnými ranami nožom na tele a krátko nato zatkla muža podozrivého z útoku. Verejný dom sa nachádza v 20. viedenskom obvode Brigittenau, ktorý je jedným z najchudobnejších v meste.

Políciu na miesto útoku privolal svedok, pričom krvavá stopa viedla von z podniku. Telá boli na viacerých miestach v podniku a ženy boli už mŕtve. „Je to prebiehajúca operácia, takže momentálne neposkytneme žiadne ďalšie informácie,“ uviedol v sobotu policajný hovorca Philipp Hasslinger.

Podozrivý útočník má 27 rokov a pri zadržaní neďaleko podniku mal pri sebe stále nôž, ktorý bol pravdepodobne vražednou zbraňou. Podozrivého vypočúva polícia, pričom motív vraždy nie je známy.

V jednom z viedenských bytov našli zavraždenú matku s dcérou

V samostatnom prípade viedenská polícia v byte na Erdbergstrasse v piatok našla mŕtvu 51-ročnú matku a jej 13-ročnú dcéru. Privolala ju pani, ktorá sa nedokázala spojiť s dcérou ani vnučkou. Lekár konštatoval, že pravdepodobnou príčinou ich smrti bolo udusenie pri použití tupej sily. Hlavným podozrivým je otec dievčaťa.

24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:05 Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli

Rakúska asociácia autonómnych útulkov pre ženy eviduje za minulý rok 26 vrážd žien spojených s rodovo podmieneným násilím. V krajine to rozprúdilo diskusiu o pomoci obetiam a ochrane pred útočníkmi, ktorými sú partneri alebo bývalí partneri.

Rakúska vláda sa zaviazala obmedziť podobné situácie na minimum a prijať niekoľko opatrení vrátane lepšieho financovania organizácií, ktoré pomáhajú obetiam domáceho násilia. Mimovládne organizácie ju však kritizujú, že tieto kroky sú nedostatočné.

polícia, Rakúsko
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia