Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. februára 2024 o 14:18
Čas čítania 0:33

Podvodníci sa vydávali za ženy a od mužov žiadali intímne fotografie. Poškodených oklamali jednoduchým trikom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajti členov organizovanej skupiny zadržali.

Bratislavskí policajti zadržali členov organizovanej skupiny, ktorí vydierali niekoľkých mužov a žiadali od nich peniaze. „Muži na internetovom fóre pre dospelých nadviazali komunikáciu s viacerými poškodenými pod vymysleným ženským profilom a viedli s nimi komunikáciu so sexuálnou tematikou,“ informujú policajti na Facebooku.

Poškodení, ktorí poslali svoje intímne fotografie, sa stali terčom vydierania. Páchatelia sa v tom prípade vydávali za otca maloletého dievčaťa, ktoré vraj fotografiu videlo a psychicky sa z toho zrútilo a rozbilo telefón.

Páchatelia preto od mužov žiadali náhradu v rôznych sumách a hrozili, že kontaktujú políciu. „Poškodení z obavy oznámenia skutku na polícii zaslali stovky eur na rôzne účty,“ dodala polícia.

Policajti vykonali niekoľko domových prehliadok a zaistili viacero osôb. Vyšetrovateľ ich obvinil z pokračovacieho zločinu vydierania v súbehu s prečinom podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva a formou účastníctva. Obvineným hrozí 4 až 10 rokov za mrežami.

Domov
Zdieľať
Diskusia