Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. marca 2024, 8:40
Čas čítania 0:40

MAPA: Slovákov dnes potrápi dážď aj silný vietor. V týchto okresoch vydali výstrahy pred víchricou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstrahy vydali vo viacerých okresoch Trnavského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja.

Časť Slovenska môže v nedeľu potrápiť vietor i dážď. Vydané sú výstrahy prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.
Výstrahy pred vetrom platia počas nedele vo viacerých okresoch Trnavského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Takisto v okrese Malacky a v Bratislave.

Vietor môže miestami dosiahnuť priemernú rýchlosť 45 kilometrov za hodinu, v nárazoch 65 až 70 kilometrov za hodinu.

„Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ upozorňuje SHMÚ. Večer by sa malo silnejšie rozfúkať aj v horských oblastiach vo viacerých okresoch Žilinského kraja, tiež v okrese Poprad, Brezno a Banská Bystrica.

Výstrahy pred vetrom.
Výstrahy pred vetrom. Zdroj: SHMÚ

Od 18.00 h by mal začať platiť aj najnižší stupeň výstrahy pred dažďom v celom Banskobystrickom kraji a v okresoch Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Prievidza, Levice, Zlaté Moravce, Poprad, Liptovský Mikuláš, Martin, Ružomberok a Turčianske Teplice.

18. marca 2023, 9:30 Čas čítania 6:19 Keď sa vyprší, bolesť zmizne. Odborníčka vysvetľuje, prečo ťa pri zmenách počasia trápia fyzické a psychické problémy Keď sa vyprší, bolesť zmizne. Odborníčka vysvetľuje, prečo ťa pri zmenách počasia trápia fyzické a psychické problémy

SHMÚ očakáva v dotknutých oblastiach miestami dážď s úhrnom zrážok od 35 do 60 milimetrov. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danom ročnom období a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu‚“ upozorňujú meteorológovia.

Výstrahy pred dažďom.
Výstrahy pred dažďom. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia