Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. mája 2024, 20:31
Čas čítania 0:44

Podvodníci v Bratislave pripravili dôchodkyne o tisíce eur. Vydávali sa za lekára a policajta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia obvinila pre podvody na seniorkách dvojicu mužov.

Bratislavská polícia obvinila pre podvody na seniorkách dvoch mužov, 28-ročného Vincenta O. a 42-ročného Ladislava G. V prípade preukázania viny hrozí obom väzenie na tri až desať rokov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

V prvom prípade zatelefonoval jeden z obvinených seniorke a vydával sa za policajta. Nasmeroval ju do pobočky jej banky s odôvodnením, že jej financie sú v ohrození. „Vopred dohodnuté motorové vozidlo seniorku dopravilo k pobočke jej banky, kde podľa ďalších pokynov falošného policajta previedla na ním uvedený účet financie vo výške 8-tisíc eur,“ priblížila hovorkyňa.

Ďalšiu seniorku kontaktoval obvinený ako lekár, ktorý ju informoval o dopravnej nehode jej vnuka. „Ten mal naraziť do vozidla, v ktorom sa mali nachádzať manželia a dieťa, ktoré je v kritickom stave. Falošný lekár seniorke povedal, že jej vnuk má prehryzený jazyk a nemôže dobre hovoriť a prosí o pomoc, aby nešiel za dopravnú nehodu do väzenia. Za vnuka mala seniorka zaplatiť 8-tisíc eur,“ opísala Šimková.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Oklamaná seniorka si od suseda požičala 4-tisíc eur a k tomu pridala svoju hotovosť vo výške 500 eur. Podľa pokynov falošného lekára ich vložila na bankový účet.

Domov
Zdieľať
Diskusia