Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
20. mája 2024 o 14:19
Čas čítania 0:26

AKTUÁLNE: Prokurátor Medzinárodného trestného súdu žiada vydať zatykače na hlavných aktérov konfliktu medzi Izraelom a Palestínou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hlavný prokurátor žiada o vydanie zatykača na izraelského premiéra, ale aj vodcov Hamasu.

Hlavný prokurátor Medzinárodného trestného súdu Karim Kahn požiadal o vydanie zatykača na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, ministra obrany Joava Galanta a vodcov Hamasu Jahju Sinwára, Muhammada Dajfa a Ismáíla Haníju. Viní ich zo zodpovednosti za vojnové zločiny, informuje bbc.com

Kahn špecifikoval, že Netanjahu a Galant by mali byť obvinení z vyhladzovania a vyvolávania hladomoru ako spôsobu vedenia vojny vrátane odmietnutia dodávok humanitárnej pomoci a úmyselného zamerania sa na civilistov v konflikte.


Trojica vodcov Hamasu by podľa Kahna mala byť obvinená z vyhladzovania, vraždy, brania rukojemníkov, zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia vo väzbe. Medzinárodný trestný súd v Haagu vyšetruje konanie Izraela na okupovaných územiach už tri roky. Po novom však vyšetruje aj konanie Hamasu.

Domov
Zdieľať
Diskusia