Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
21. júna 2024 o 14:01
Čas čítania 0:43

Rýchlostná cesta R2 medzi Trenčínom a Žiarom nad Hronom je v nedohľadne. Minister dopravy netuší, kedy začnú s výstavbou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Minister dopravy Jozef Ráž netuší, kedy začnú s výstavbou R2 medzi Trenčínom a Žiarom nad Hronom.

  • Minister dopravy Jozef Ráž povedal, že výstavba rýchlostnej cesty R2 medzi Trenčínom a Žiarom nad Hronom je v nedohľadne a netuší, kedy začnú.
  • Tvrdí, že proces výstavby 100-kilometrového úseku s tromi tunelmi je v rôznom štádiu pripravenosti. Pre nedostatok financií vraj museli výstavbu niektorých časti úplne zastaviť. 
  • Ráž nevedel spresniť ani približné cenové odhady výstavby. Dodal však, že nepôjde o lacný projekt. 

Prečo je to dôležité: Rýchlostná cesta R2 medzi Trenčínom a Žiarom nad Hronom je dôležitá na zlepšenie dopravného spojenia a podporu ekonomického a regionálneho rozvoja.

Citát: „Môžem konštatovať, že sme skôr ďalej ako bližšie k začiatku výstavby, keďže na mnohých úsekoch boli tieto prípravné procesy pozastavené pre nedostatok financií a nebolo na to určené finančné krytie,“ povedal Ráž.


Širší kontext: Minister dopravy tvrdí, že táto cesta R2 je jedna z najdlhších plánovaných ciest v SR. Pôvodne mala byť súčasťou diaľnice D1 a viesť z Prahy až po Michalovce.

Cesta by mala mať po dostavaní podľa ministra sedem úsekov, zatiaľ je postavený jeden, aj to len v polovičnom profile.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

21. júna 2024 o 12:07 Čas čítania 0:38 Počas víkendu uzatvoria kľúčovú časť diaľnice D1. Most na Považskou Bystricou musia vodiči obísť Počas víkendu uzatvoria kľúčovú časť diaľnice D1. Most na Považskou Bystricou musia vodiči obísť
15. júna 2024 o 13:32 Čas čítania 0:31 Šoférov môže na diaľnici zmiasť neznáma dopravná značka. Určená je pre automobily budúcej generácie Šoférov môže na diaľnici zmiasť neznáma dopravná značka. Určená je pre automobily budúcej generácie
12. júna 2024 o 14:03 Čas čítania 0:54 Jednodňová diaľničná známka je realitou. Vodiči ju budú môcť kúpiť od 1. augusta, toto sú podrobnosti Jednodňová diaľničná známka je realitou. Vodiči ju budú môcť kúpiť od 1. augusta, toto sú podrobnosti
Domov
Zdieľať
Diskusia