Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
27. júna 2024 o 14:31
Čas čítania 0:40

Veľká razia NAKA: Medzi obvinenými je aj spojka v prípade vraždy Jána Kuciaka. Spomína sa aj meno bývalého ministra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Na juhu Slovenska NAKA vykonala veľkú raziu.

  • V utorok 27. júna v skorých ranných hodinách vtrhli policajní kukláči do domu v Kollárove a zadržali Borisa Gatiala, ktorý je obvinený zo zosnovania a z podporovania zločineckej skupiny, informuje portál StartitUp.
  • Okrem Gatiala však obvinili ďalších 11 ľudí, z toho 10 ľudí skončilo v putách. Medzi obvinenými je aj Zoltán Andruskó, ktorý je právoplatne odsúdený v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, ale aj Dušan Kracina, ktorý je stíhaný v prípade prípravy vrážd prokurátorov.
  • Jedného obvineného sa polícii nepodarilo zadržať. Sudca Špecializovaného trestného súdu bude o ich väzbe rozhodovať zajtra 28. júna.

Prečo je to dôležité: Zadržaní sú obvinení zo zosnovania a z podporovania zločineckej skupiny. Ich zadržaním sa zabezpečí, že nebudú pokračovať v páchaní trestnej činnosti.

Širší kontext: O Borisovi Gatialovi vypovedal aj Zoltán Andruskó. Gatial vlastnil personálnu agentúru, ktorá údajne fungovala ako schéma vybavovania pracovných povolení a povolení na pobyt pre cudzincov. Zamestnávali tam Srbov a Ukrajincov. Gatial vraj platil úplatok vtedajšiemu ministrovi práce Jánovi Richterovi alebo bývalému štátnemu tajomníkovi rezortu dopravy Viktorovi Stromčekovi. 

19. augusta 2020 o 15:12 Čas čítania 1:20 Sklamaný Andruskó píše z väzenia. Vraj sa cíti podvedený, že dostal až 15 rokov Sklamaný Andruskó píše z väzenia. Vraj sa cíti podvedený, že dostal až 15 rokov
30. decembra 2019 o 9:52 Čas čítania 0:00 Aktualizované: Zoltán Andruskó dostal za sprostredkovanie vraždy Jána Kuciaka 15 rokov vo väzení Aktualizované: Zoltán Andruskó dostal za sprostredkovanie vraždy Jána Kuciaka 15 rokov vo väzení
15. júna 2020 o 8:16 Čas čítania 0:42 Exminister Richter mohol byť členom zločineckého gangu, tvrdí sprostredkovateľ Kuciakovej vraždy. Vo veci začali trestné stíhanie Exminister Richter mohol byť členom zločineckého gangu, tvrdí sprostredkovateľ Kuciakovej vraždy. Vo veci začali trestné stíhanie
Domov
Zdieľať
Diskusia