Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
20. júla 2024 o 16:07
Čas čítania 0:47

Bratislavskými ulicami pochodujú tisícky ľudí. Podporujú tým rovnosť a akceptáciu LGBTI+ komunity

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Témou tohtoročného dúhového pochodu je slovenská kultúra.

  • Na bratislavskom Námestí slobody sa dnes uskutočnil Dúhový Pride. Jeho cieľom je zviditeľniť LGBTI+ ľudí a vyzdvihnúť prínos rodovej rozmanitosti pre spoločnosť.
  • Témou aktuálneho 14. ročníka je slovenská kultúra. Program sa začal na poludnie a potrvá do 22.00 h. Jeho súčasťou sú vystúpenia umelcov zastupujúcich rôzne regióny, etniká, identity a vekové skupiny.
  • V uliciach Bratislavy sú tisícky ľudí, ktorí dúhový pochod podporujú. Trasu pochodu organizátori kvôli bezpečnostnej situácii vopred nezverejnili.

Prečo je to dôležité: Pochod podporuje rovnosť všetkých ľudí bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu alebo genderovú identitu. Je to symbolický krok smerom k vytvoreniu tolerantnejšej a spravodlivejšej spoločnosti.

Citát: „Kultúra je univerzálny jazyk, ktorému každý rozumie. Prostredníctvom umenia sa vieme pozrieť na svet očami iných, lepšie ich pochopiť, čo vzbudzuje empatiu a porozumenie. Spoznávanie kultúry tak má potenciál búrať predsudky, zbližovať nás a spájať. Veríme, že práve kultúra je cestou, ako dosiahnuť spoločenskú akceptáciu a rovnosť LGBTI+ ľudí,“ skonštatovala predsedníčka občianskeho združenia Dúhový Pride Bratislava Jana Mičeková, ktoré za podujatím stojí. 

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Širší kontext: V súvislosti so sobotňajším podujatím prijala polícia viaceré bezpečnostné opatrenia. Počas dňa zvýši svoju činnosť. Avizovala, že akékoľvek pokusy o napadnutie účastníkov bude monitorovať a prísne postihovať. 

Prečítaj si aj tieto články:

18. júla 2024 o 16:21 Čas čítania 0:48 NAKA odhalila skupinu, ktorá plánovala teroristický útok na Dúhovom Pride. Cieľom útoku mali byť viaceré menšiny NAKA odhalila skupinu, ktorá plánovala teroristický útok na Dúhovom Pride. Cieľom útoku mali byť viaceré menšiny
18. júla 2024 o 7:39 Čas čítania 0:27 Najväčšieho homofóba na Slovensku tento rok nespoznáš. Známa anketa sa neuskutoční, organizátori vinia vládu Najväčšieho homofóba na Slovensku tento rok nespoznáš. Známa anketa sa neuskutoční, organizátori vinia vládu
16. júla 2024 o 14:22 Čas čítania 0:00 Schumacher sa vyoutoval, že je gay. Bývalý pretekár F1 ukázal svojho priateľa Schumacher sa vyoutoval, že je gay. Bývalý pretekár F1 ukázal svojho priateľa
PRIDEPRIDEPRIDEPRIDE
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia