Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
18. júla 2024 o 7:39
Čas čítania 0:27

Najväčšieho homofóba na Slovensku tento rok nespoznáš. Známa anketa sa neuskutoční, organizátori vinia vládu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prerušenie ankety by malo byť iba dočasné.

Inštitút ľudských práv na sociálnej sieti oznámil prerušenie známej ankety Homofób roka. Tá každý rok určovala, ktorú verejne známu osobnosť na Slovensku považujú ľudia na základe výrokov za človeka s najviac homofóbnymi postojmi. Z dôvodu zachovania bezpečnosti organizátorov a pracovníkov sa však tento rok rozhodli anketu prerušiť.

Anketa:
Sledoval si každý rok výsledky ankety Homofób roka?
Samozrejme.
Niekedy som zachytil meno víťaza.
Nie, vôbec.
Samozrejme.
35 %
Niekedy som zachytil meno víťaza.
18 %
Nie, vôbec.
47 %

„Teraz s poľutovaním konštatujeme, že nemôžeme anketu spustiť ani dnes, bezpečnosť tých, ktorí a ktoré pracujú bez nároku na honorár na podpore ľudských práv, je pre nás kľúčová. Nebudeme rozhodnutie ďalej odkladať a tento rok anketu nevyhlásime. Vinu za stav spoločnosti nesú mnohí a mnohé, ale zodpovednosť je primárne na strane vlády, ktorá disponuje štátnym aparátom vrátane bezpečnostných zložiek a medzičasom aj verejnoprávnymi médiami,“ napísali sociálnej sieti.

16. júla 2024 o 10:10 Čas čítania 0:39 Organizátori zrušili obľúbené podujatie pre queer ľudí v Bratislave. Boja sa vraj o svoju bezpečnosť Organizátori zrušili obľúbené podujatie pre queer ľudí v Bratislave. Boja sa vraj o svoju bezpečnosť

Domov
Zdieľať
Diskusia